Acum este 09 Sep 2010 12:37

Ora este UTC - 4 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: proiectul "primul ordinator"
MesajScris: 24 Noi 2009 13:30 
Neconectat
Imi place aici

bravo,este o ideie chiar foarte bună.eu aş vrea să întreb,cam cît ajunge un ordinator ,fie el şi la mîna adoua?şi dacă telefoanele mobile le luăm cu noi ,cu ce le vom încărca ?dar e 110v...ori cît? :?

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 26 Noi 2009 10:21 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

lucia scrie:
bravo,este o ideie chiar foarte bună.eu aş vrea să întreb,cam cît ajunge un ordinator ,fie el şi la mîna adoua?şi dacă telefoanele mobile le luăm cu noi ,cu ce le vom încărca ?dar e 110v...ori cît? :?

preturile la calculatoare variaza. de exemplu un P IV IBM 3GHz, 512Mb ram, 40 Gb hard, monitor LCD 15, mouse, kb este 150$+tax

pentru mobile se gasesc aici adaptoare sau cumperi universal pentru aparatele aduse din europa, care trasforma 110 V - 220V

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 26 Noi 2009 15:43 
Neconectat
Imi place aici

mulţumes mult. :P

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 30 Noi 2009 14:07 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

parcă citisem undeva că e mai bine să-ţi iei un laptop de acasă, din Moldova?! face să-l iei de aici sau nu?

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 11 Dec 2009 11:12 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

diamold scrie:
parcă citisem undeva că e mai bine să-ţi iei un laptop de acasă, din Moldova?! face să-l iei de aici sau nu?

la ce pret si ce parametri?

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 18 Feb 2010 07:33 
Neconectat
Imi place aici

Da. Un calculator cu internet este necesar de avut pe loc acolo. Detine putere cel ce e informat 8-)
Eu va pot da un sfat pentru cei care au ajuns in Canada si sunt in prag de a achizitiona unul. Principalul lucru care il veti face la acel calculator este internetul, vizualizare/editare documente, skype etc. Adica aplicatii care nu necesita calculator cu performante mari. Daca doriti sa economisiti si sa alegeti varianta optima pentru cerintele voastre, va sfatui sa alegeti ceva pe care sa poata rula cel putin sistemul de operare Windows XP. Iar asta inseamna urmatorii parametri:
1. Memorie operativa RAM: 512Mb - 1Gb
2. Memorie fizica: HDD minim 30 - 40Gb
3. Procesor CPU cu frecventa mai mare de 1GHz
4. Video cartela VGA Card nu aveti nevoie sa fie separata. Alegeti una integrata pe placa de baza. Va va ajuta sa economisiti 20-60$
5. Unitate optica (CD-ROM, DVD-ROM) - in dependenta de necesitate. Eu cred ca va veti descurca si fara el initial ;)
6. Monitor: nu conteaza parametrii. Treabuie sa fie cel putin color :) Cele cu diagonala 17" CRT (nu LCD) presupun ca trebuie sa fie destul de ieftine acuma.
7. Tastatura si mouse in dependenta de placa de baza: PS/2, USB sau COM (foarte vechi)

Daca ve-ti gasi un calulator cu parametrii de sus va spun din timp ca nu ve-ti fi incintati de viteza lui de lucru, dar ca pentru inceput fiti siguri ca va va ajuta destul de mult. Presupun ca se poate gasi la un pret de ~100$ +/-.

Sper sa va fie de folos informatia :ugeek:

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 18 Mar 2010 12:22 
Neconectat
Bine v-am gasit ...

Salut, va rog sa-mi dati un sfat.
Acasă avem un notebook ASUS, Intel Core2duo, 2,16Mhz, RAM 2GB, HardDisc 250GB si nu stim cum sa procedam, sa-l luam cu noi sau sa-l lasam mamei acasa. Mama se va folosi de internet, Skype si va pastra fotografiile si filmuletele noastre.
Cit costa in Montreal asa Notebook sau unul asemanator?

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 19 Mar 2010 04:35 
Neconectat
Imi place aici

Sa stii ca notebookul care-l ai e destul de bun ;)
Si intr-adevar, mama ta va avea nevoie de un calculator pentru internet si pentru a tine legatura cu voi.
Unul ca al tau va cost in jur de 600-700$. Te poti uita aici http://www.tigerdirect.ca/
Daca te simti mai libera la capitolu resurse financiare, te sfatui sa-l leshi pe acesta mamei tale si tu sa-ti iei altul nou de pe loc de acolo. Sau sa-ti ei unul kiar si folosit si ieftin pentru prima perioada
Daca vrei maximal posibil sa economisesti, notebookul il ei cu tine, iar mamei tale ii procuri un calculator stationar sa incapa in 300-400$..

Succese! ;)

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 21 Mar 2010 18:36 
Neconectat
Bine v-am gasit ...

Merci mult, Androspat, pentru sugestii chiar voi tine cont de ele.

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 03 Mai 2010 11:14 
Neconectat
Imi place aici

salut.. cine ma poate ajuta cu un sfat? nu imi functioneaza sau nustiu ce are ca nu pot sa instalez windous 7 nu imi citeste discul si nici alte cd sau dvd nu le citeste altele le citeste dar altele nu ...de ce oare ?
vreau sa instalez din nou wind dar nu pot . va rog sa ma jutati cine este priceput tare ! merci anticipat

Sus
Bookmark and Share  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC - 4 [ DST ]