Da. Un calculator cu internet este necesar de avut pe loc acolo. Detine putere cel ce e informat
Eu va pot da un sfat pentru cei care au ajuns in Canada si sunt in prag de a achizitiona unul. Principalul lucru care il veti face la acel calculator este internetul, vizualizare/editare documente, skype etc. Adica aplicatii care nu necesita calculator cu performante mari. Daca doriti sa economisiti si sa alegeti varianta optima pentru cerintele voastre, va sfatui sa alegeti ceva pe care sa poata rula cel putin sistemul de operare Windows XP. Iar asta inseamna urmatorii parametri:
1. Memorie operativa RAM: 512Mb - 1Gb
2. Memorie fizica: HDD minim 30 - 40Gb
3. Procesor CPU cu frecventa mai mare de 1GHz
4. Video cartela VGA Card nu aveti nevoie sa fie separata. Alegeti una integrata pe placa de baza. Va va ajuta sa economisiti 20-60$
5. Unitate optica (CD-ROM, DVD-ROM) - in dependenta de necesitate. Eu cred ca va veti descurca si fara el initial
6. Monitor: nu conteaza parametrii. Treabuie sa fie cel putin color

Cele cu diagonala 17" CRT (nu LCD) presupun ca trebuie sa fie destul de ieftine acuma.
7. Tastatura si mouse in dependenta de placa de baza: PS/2, USB sau COM (foarte vechi)
Daca ve-ti gasi un calulator cu parametrii de sus va spun din timp ca nu ve-ti fi incintati de viteza lui de lucru, dar ca pentru inceput fiti siguri ca va va ajuta destul de mult. Presupun ca se poate gasi la un pret de ~100$ +/-.
Sper sa va fie de folos informatia