Acum este 07 Sep 2010 05:51

Ora este UTC - 4 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: De ce iluzii? Totul e ok aici...
MesajScris: 21 Oct 2009 05:34 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

guam scrie:
Costel scrie:
guam scrie:
am mai multe întrebari privitor la Canada, dar nu ştiu de la care sa încep...

sunt de acord. privitor la emigrarea in Canada sunt multe intrebari si de multe ori sunt particulare. nimeni nu poate sa le stie pe toate, dar daca nu intrebi la sigur nu-ti va raspunde nimeni. incepe de la care sunt mai importante pentru tine.

Simt că eşti paţan normal... Spune cinstit, să vin sau nu? Aşa din suflet spune...
:?:

GUAM vad ca ti-ai schimbat planurile la 180 de grade :shock: sau iti place sa strigi " JOS COMUNISTII !!!" ????? eu m-am saturat, sa mai strige acei care i-au votat, sa simta si ei cum sa fii batut si calcat in picioare doar ca esti cetatian al acestei tari.

22.03.2010 - Examen medical
04.05.2010 - POVL
04.06.2010 - VIZA
08.07.2010 - Canada

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 21 Oct 2009 17:03 
Neconectat
Imi place aici

GUAM vad ca ti-ai schimbat planurile la 180 de grade :shock: sau iti place sa strigi " JOS COMUNISTII !!!" ????? eu m-am saturat, sa mai strige acei care i-au votat, sa simta si ei cum sa fii batut si calcat in picioare doar ca esti cetatian al acestei tari.[/quote]

Asta-i realitatea dura din tara noastra! E greu si de aceea toti cauta o solutie cum sa scape. Cred ca Canada e o sansa intra-adevar. Vrem si noi cu sotul sa emigram, abia lucram la dosarul I. Stiu ca nu ne va fi usor sa ne integram, insa ma gindesc la viitorul copiilor nostri. Ar fi mult mai usor sa ne desprindem din Moldova daca am putea sa luam cu noi si parintii, insa aceasta va fi f greu chiar si peste ani de sedere acolo.

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 31 Oct 2009 13:11 
Neconectat
Imi place aici

si totusi daca le aduni canadienii au mai multe puncte positive.....numai subventia copiilor cat face!!!..nemaivorbind de grija batranilor si handicapatilor...acomodarea personala...buton aici buton colea....asamblarea mobilei-cata simplitate si cata ingeniozitate!!...orice femeie e capabila...desi taxele...pe de alta parte :twisted: iti strica bucuria salariului

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 05 Noi 2009 01:47 
Neconectat
Imi place aici

fatarea18 scrie:
si totusi daca le aduni canadienii au mai multe puncte positive.....numai subventia copiilor cat face!!!..nemaivorbind de grija batranilor si handicapatilor...acomodarea personala...buton aici buton colea....asamblarea mobilei-cata simplitate si cata ingeniozitate!!...orice femeie e capabila...desi taxele...pe de alta parte :twisted: iti strica bucuria salariului

da de taxe sunt de acord, cu cit mai mult cistigi cu atit mai multe taxe platesti :evil:

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 07 Noi 2009 15:11 
Neconectat
Imi place aici

DAR...cei ce sunt pe drum de aveni in Canada-FITI REALISTI si gata la orice...(veti fi un "VENIT" si nu "BINE VENIT")...atunci doar veti obtine ,cu insistenta si perseverenta din partea DMs, realizari reusite...cei ce vor reusi de a se integra in societate si a acepta modul de viata si multi-cultura canadiana care uneori (de la inceput de obicei) este socanta dar si intriganta...si ..cei ce cunosc engleza si franceza pentru ei adaptarea fa fi mai rapida si mai favorabila...asa ca-pe carte fratilor moldoveni!!!!!!!

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 30 Noi 2009 18:53 
Neconectat
Bine v-am gasit ...

Oricum persista o frica..o frica ce sta undeva acolo inauntru sufletului meu si nu ma lasa...
Mi-e greu sa ma hotarasc pentru ca nu avem pe nimeni din rude sau prieteni in Canada...practic, nu are cine sa ne informeze sau sa ne preintimpine de ceva...Inteleg ca oriunde nu am fi ..totul depinde de noi , de cum ne vom da noi silinta catre ceva, dar totusi frica si senzatia ca Cineva te ia si te arunga un largul oceanului in care nu stii unde si incotro sa o apuci...
Sa mai intilnit cineva cu acest sentiment...? Cum v-ati descurcat?

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 01 Dec 2009 04:48 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

DJAngie scrie:
Oricum persista o frica..o frica ce sta undeva acolo inauntru sufletului meu si nu ma lasa...
Mi-e greu sa ma hotarasc pentru ca nu avem pe nimeni din rude sau prieteni in Canada...practic, nu are cine sa ne informeze sau sa ne preintimpine de ceva...Inteleg ca oriunde nu am fi ..totul depinde de noi , de cum ne vom da noi silinta catre ceva, dar totusi frica si senzatia ca Cineva te ia si te arunga un largul oceanului in care nu stii unde si incotro sa o apuci...
Sa mai intilnit cineva cu acest sentiment...? Cum v-ati descurcat?

Si noi suntem cu acelas sentiment, de nesiguranta, dar speram ca acesta va disparea cu timpul cind vom ajunge acolo. Da, cineva spunea, sa fim pregatiti ca vom fi un "venit" dar acest fapt nu trebuie probabil sa ne descurajeze, ba, din contra sa ne motiveze si mai mult.
Eu cel putin nu ma oblig pe mine insami, sa iubesc Canada, ci doar o vad ca o tara care sper sa-mi dea posibilitatea de a trai o viata mai buna, alaturi de familie, caci doar o data traim si nu ma vad ca o tradatoare a acestei tari.
Cred mai degraba aceasta frica vine din senzatia necunoscutului, dar haide-ti atunci sa o privim ca o provocare.

22.03.2010 - Examen medical
04.05.2010 - POVL
04.06.2010 - VIZA
08.07.2010 - Canada

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 01 Dec 2009 18:11 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

bianca scrie:
fatarea18 scrie:

da de taxe sunt de acord, cu cit mai mult cistigi cu atit mai multe taxe platesti :evil:

aveti dreptate, dar sunte ulte posibilitati sa salvati multi vani la declaratii. vi-i intorc inapoi cu anumite conditii. e mai greu cand aveti peste 50 mii pe an pe familie (3 membri). sunt nuante, mai discutam cand vine timpul sa faceti declaratiile de venit pentru 2009.

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 02 Dec 2009 00:06 
Neconectat
Imi place aici

si nuantele sunt?...

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 02 Dec 2009 12:21 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

fatarea18 scrie:
si nuantele sunt?...

la baza impozitarii este venitul familiei. in dependenta de aceasta suma si numarul de mebri platesti mai ult sau mai putin. banii care trebuie platiti sau care trebuie sa fie intorsi de catre stat sunt comuni, pe familie si pot fi transferati de la sot la sotie si invers. daca venitul familiei depaseste o anumita suma, seplatesc impozite. sunt cateva limite dupa care impozitul tot creste si creste. sunt mai multe metode de a micsora suma taxabila a famileie, cum ar fi fondulrile de pensii, fondul de studii post universitare pentru copii, creditele de impozitare pentru studii, renovatii (2009 - 2010), donatii, cheltuieli medicare, etc. este o teorie intreaga, o profesie daca vreti.

daca iti retin acuma empozitul (la sursa, adica cand primesti salariu) la declaratie, in mai - iunie, iti vor intoarce bani. cel putin este foarte probabil ca nu vei mai avea de platit.

trebuie de facut un calcul in prealabil, aproximativ, pentru a putea lua masurile necesare cat de repede posibil. in perioada declaratiilor este practic imposibil sa obtii un RDV la banca.

daca venitul pe familei a fost aproximativ <40K pentru 3 persoane - va vor intoarce mult.

succes

Sus
Bookmark and Share  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC - 4 [ DST ]