Acum este 07 Sep 2010 06:19

Ora este UTC - 4 [ DST ]

Reguli forum

In acest forum nu raspundem la anunturi. Trimitem doar mesaje pe privat.

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Travail
MesajScris: 05 Feb 2010 13:22 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

Olga, faptul ca descrii faptele fara culori pastelate, dar asa cum sunt ele in realitate, e de laudat. Noi, cei care inca suntem in MD, cu adevarat vrem sa stim care este realitatea, nu doar avantajele. De aceea te rog sa raspunzi la o intrebare: daca ar fi sa poti da timpul inapoi, stiind tot ce stii acum, ai pleca in Canada, sau ai ramine in MD?

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 05 Feb 2010 14:20 
Neconectat
Imi place aici

Da, oricum as fi plecat in Canada, pentru ca nu pot sa neg faptul, situatia mea financiara aici cu toate problemele e mai buna ca acasa. Si deoarece am familie, 2 copii, aceasta conteaza.

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 05 Feb 2010 22:08 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

Salut lume,

Interesanta discutie. Olga, ai dreptate in mare masura. Eu doar asi vrea sa adaog cate ceva, din experienta mea.

referitor la dimplome: asanumita "echivalare" a studiilor de catre ministerului emigrarii din Quebec este doar o evaluare. In certificatul primit scrie cam ce este echivalent studiilor facute in afara Quebecului. Universitatile fac echivalarile lor, car sunt cu mult mai bune. Daca ati absolvit recent universitatea (nu mai mult de 10 ani in urma) puteti echivala multe cursuri. Unica conditie e ca trebuie sa aveti programele analitice traduse si denumirea cursurilor trebuie sa fie aceeasi +/-

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 06 Feb 2010 05:30 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

olgamontreal scrie:
Da, oricum as fi plecat in Canada, pentru ca nu pot sa neg faptul, situatia mea financiara aici cu toate problemele e mai buna ca acasa. Si deoarece am familie, 2 copii, aceasta conteaza.

Merci beaucoup pentru raspuns. De fapt asta vroiam sa stiu: merita sa treci prin greutatile si problemele imigrarii, sau nu prea.

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 29 Apr 2010 14:39 
Neconectat
Bine v-am gasit ...

Salut. Sunt venit si eu recent in Canada. Mai exact in Montreal. Am citit aici (desi fiind informat de-acasa) despre scrisoarea PRIIME.
Am mers si eu la Emplois-Quebec si am cerut si eu o astfel de scrisoare. Am fost refuzat. M-au trimis la un CLE unde incep cursurile alea despre cum sa faci CV-ul, piata muncii ascunsa si alte cascadorii. Mi s-a spus la emplois ca cica dupa 6 saptamani daca nu-mi gasesc de munca sa revin la ei sa discutam. Altii insa au primit acea scrisoare de la primul demarche. Am gasit si ghidul PRIIME si am citit ca de fapt sunt eligibil din start sa mi se dea o scrisoare precum ca sunt eligibil la programul PRIIME ca mai apoi cand imi gasesc de munca sa mi se dea si scrisoarea PRIIME propriu-zis. Voiam sa intreb - ce facem atunci cand ni se refuza si ne tot amana? Un alt refuz am primit tot de la Emploi-Quebec referitor la ramburasrea sumelor pentru echivalarea diplomelor. Aici au motivat prin faptul ca nu au trecut cele 3 luni ca sa pot sa fiu eligibil la careva asistenta din partea guvernului Ca. La fel cunosc persoane care au primit acordul din start pentru rambursarea cheltuielilor legate de echivalarea diplomelor.

Rog si eu sfaturi, poate chiar link-uri de unde sa pot sa scot legea ca sa merg sa le-o pun in fata si sa cer sa-mi dea ceea ce mi se cuvine. Aici un lucru este cert, si de acest lucru ma conving pe zi ce trece - nimeni nu-ti da daca nu ceri, daca nu stii - nimeni (vorbesc de functionari) nu-ti zice ca ai dreptul la cutare sau cutare program.

O zi buna va doresc in continuare.

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 30 Apr 2010 13:27 
Neconectat
Imi place aici

Cunosc pe cineva care a avut experienta asemanatoare cu Emploi-Quebec.
A depus cerere pentru niste cursuri colegiale sponsorizate de EQ, si i-a fost refuzat. El la fel stia pe cineva cu aceleasi caracteristici care a facut exact asa si a fost acceptat. Deci, refuzatul a cerut revederea cererii la autoritatea superioara agentului care i-a cercetat cererea. A scris o scrisoare unde a mentionat toate detaliile situatiei sale, inclusiv si faptul ca cunoaste pe cineva acceptat, si a cerut insistent sa i se explice care sunt criteriile de accept /refuz ca unul trece si altul nu. Dupa revedere cererea i-a fost acceptata. In rezultat a pierdut doar timpul, ca cu toata documentaraia si du-te-vino nu a mai reusit sa se inscrie la semestrul care a vrut si a fost nevoit sa astepte urmatorul peste 6 luni.

Din cele expuse se creeaza impresia ca functionarii de la EQ si nu numai te iau "la pont" prima data, te refuza ca poate-i lasi in pace, iar daca vad ca esti mai insistent si incepi sa faci probleme (cu conditia ca adevarul e de partea ta), se rezolva pozitiv.

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 03 Mai 2010 12:23 
Neconectat
Imi place aici

ChungaChanga,

la programul PRIIME sunteti intr-adevar admisibil, dar agentul are dreptul sa va ceara sa fiti *gata de a intra pe piata muncii* inainte sa v-o dea. Adica, agentii *mai catolici decat papa* va vor trimite, intr-adevar, la acele cursuri despre piata muncii. Unele cursuri sunt chiar de prea lunga durata, daca ne gandim ca un nou venit poate invata cum sa-si caute de lucru in cateva ore. Aveti dreptate, deci, sa nu fiti multumit. Nu va faceti insa prea multe probleme, sunteti admisibil la PRIIME si daca gasiti o companie care sa va angajeze in domeniul dumneavoastra de calificare, agentul nu va avea incotro decat sa ofere acea subventie angajatorului.

In ce priveste plata acelei evaluari comparative (prea des si impropriu numita *echivalare*), intr-adevar, Emploi Québec nu are obligatia sa v-o plateasca. De ce? Pentru ca de cele mai multe ori, aceasta evaluare comparativa nu este de folos. Pentru unele domenii de activitate (profesorii, spre exemplu, care vor sa faca demersuri pe langa ministerul Educatiei pentru a obtine permisul de predare) se cere evaluarea, dar pentru altele...nu intereseaza, pur si simplu. Agentii de la CLE stiu asta si legea e de partea lor : se platesc doar demersurile (evaluare comparativa, cursuri, etc.) de care se considera ca imigrantul are nevoie spre a intra pe piata muncii.

E foarte probabil si ca unii agenti sunt mai delasatori si altii fac exces de zel. De aceea, e bine sa vedeti care e cazul dumneavoastra, in functie de situatia in care sunteti, ca sa puteti evalua daca decizia agentului e gresita (caz in care se poate contesta) sau nu.

Bafta!

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 24 Aug 2010 02:48 
Neconectat
Bine v-am gasit ...

ChungaChanga scrie:
Salut. Sunt venit si eu recent in Canada. Mai exact in Montreal. Am citit aici (desi fiind informat de-acasa) despre scrisoarea PRIIME.
Am mers si eu la Emplois-Quebec si am cerut si eu o astfel de scrisoare. Am fost refuzat. M-au trimis la un CLE unde incep cursurile alea despre cum sa faci CV-ul, piata muncii ascunsa si alte cascadorii. Mi s-a spus la emplois ca cica dupa 6 saptamani daca nu-mi gasesc de munca sa revin la ei sa discutam. Altii insa au primit acea scrisoare de la primul demarche. Am gasit si ghidul PRIIME si am citit ca de fapt sunt eligibil din start sa mi se dea o scrisoare precum ca sunt eligibil la programul PRIIME ca mai apoi cand imi gasesc de munca sa mi se dea si scrisoarea PRIIME propriu-zis. Voiam sa intreb - ce facem atunci cand ni se refuza si ne tot amana? Un alt refuz am primit tot de la Emploi-Quebec referitor la ramburasrea sumelor pentru echivalarea diplomelor. Aici au motivat prin faptul ca nu au trecut cele 3 luni ca sa pot sa fiu eligibil la careva asistenta din partea guvernului Ca. La fel cunosc persoane care au primit acordul din start pentru rambursarea cheltuielilor legate de echivalarea diplomelor.

Rog si eu sfaturi, poate chiar link-uri de unde sa pot sa scot legea ca sa merg sa le-o pun in fata si sa cer sa-mi dea ceea ce mi se cuvine. Aici un lucru este cert, si de acest lucru ma conving pe zi ce trece - nimeni nu-ti da daca nu ceri, daca nu stii - nimeni (vorbesc de functionari) nu-ti zice ca ai dreptul la cutare sau cutare program.

O zi buna va doresc in continuare.

incearca sa schimbi agentul.

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 28 Aug 2010 00:27 
Neconectat
Vin aici si neinvitat

anuta scrie:
incearca sa schimbi agentul.

dar cum putem schimba agentul?

Sus
Bookmark and Share  
MesajScris: 30 Aug 2010 00:02 
Neconectat
Bine v-am gasit ...

motivezi faptul, ca agentul dat nu te aranjeaza, poti chiar sa explici si de ce, sunt multi care au facut in acest mod.

Sus
Bookmark and Share  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 40 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC - 4 [ DST ]